Om mig

Örjan Ludnholm

Jag heter Örjan Lundholm och är uppvuxen i Piteå. Jag har så länge som jag minns haft fiske som det största intresset.
Det hela började med en familjeutflykt när jag var ca ca 4-5 år. Vi skulle meta från en brygga med vanliga metspön och rödvita flöten. Runt bryggan var det fullt med småfisk, mest spigg och småabborrar. Hur jag än försökte så gick det inte att få abborrarna att bita över kroken. Det enda som jag fick var spigg. Dessa irriterande småfiskar var som ett moln runt kroken och abborrarna stod bara runt om och glodde. När jag senare till slut lyckades lura en abborre var lyckan fullständig. Detta blev var starten på ett livslångt intresse.

Under åren som gått har jag fått många fiskar av olika sorter, både stora och små. Men fortfarande spelar det inte någon större roll vilken sort det är, huvudsaken att man får fiska. Under början av 90 talet så medverkade jag i Martin Falklinds Expeditions filmer som gick på TV.I dessa blev jag mest känd som `den galne Piteå bon`på grund av att jag fiskade med lite udda beten.
Med Julgransflugan hade jag faktiskt under några år 2 st Världsrekord.
En Nilabborre och en Tigerfisk. Men den fisk som rönt störst uppmärksamhet var en Belugastör som jag fick i Kazakstan på fluga som vägde 81 kg.

Jag håller även föreläsningar om resorna som jag gjort under årens lopp. Är du intresserad av att höra berättelser från olika delar av världen är det bara att höra av sig. 2007 var jag även med att ta fram en dvd film för barn i samarbete med Sportfiskarna som fick namnet Fiska Fiska Fiska. Denna film vänder sig till barn i 8 -15 års åldern.
Denna ges ut till all ungdomar som köper fiskeutrustningar i någon av våra fiskeaffärer i Sverige.
I den finns det många fisketips och även små filmer som bland annat visar hur man knyter knutar.

På senare år har jag lagt ner mera tid på havsfisket. Därför ordnar jag bussresor till Væröy i Norge. Framförallt på våren då skrejen kommer in runt ön. Om du är intresserad av att följa med så hör av dig .