Pite spöt mormyskaspö som inte tjorvar med uppvevningsbar baksida

79kr

Pite spöt
mormyskaspö som inte tjorvar

Artikelnr: 3001 Kategorier: , , , Etiketter: , , , ,
[x_tab_nav type="one-up"] [x_tab_nav_item active="true" class="description_tab" title="Beskrivning"] [/x_tab_nav] [x_tabs] [x_tab active="true" class="description_pane"]

Beskrivning

Pitespöt är utvecklat framförallt för fiske med mormyska men kan självklart också användas till pirk.
Den specialbyggda rullen (bild 3) med 2 st olika diametrar på spolen. Den övre rullhalvan har större diameter och passar som ett lock mot spöhusets nerfasade överkant. Den undre halvan ligger inne i spöhuset med hög precission mellan rulle och spöhus. Detta gör att linan är instängd och har liten chans att komma ut ur spöhuset som är formad efter rullen. Den snäva toleransen mellan spö och rulle är en förutsättning vid mormyskafiske. Detta minimerar tjorv som är det vanligaste problemet med tunna linor. Eftersom mormyskan inte väger något så kommer den inte att sträcka på linan och att löslinan lätt tjorvar om man inte är uppmärksam.
Därför är det viktigt att bara dra ur lina från rullen. Det är absolut förbjudet att veva baklänges för att få ut lina.
Bakdelen( bild 4) på spöet änvänds också som vinda vid förflyttning. Detta minimerar tjorv eftersom man ofta bara flyttar några meter och det ofta är samma djup. Ju mindre man behöver använda rullen ju mindre kommer det att tjorva.
två st toppar ingår . En ställbar mormyskatopp (bild 2)och en vanlig toppögla om man vill fiska med pirk.
Läs mer om detta fiske på mormyskafiske och hur man använder pitespöt

[/x_tab] [/x_tabs]